Стевія в шоколаді без цукру – корисно і смачно
Для діабетиків і людей, які відмовилися від шоколаду, виробники кондитерських виробів створили унікальний шоколад без цукру. У таких солодощах цукрозамінниками виступають рослинні добавки, солодкі на смак, але корисні для нашого організму. Одним з таких компонентів є стевія, яка видобувається з листя однойменного лікарської рослини.
Корисні властивості стевії
Стевія – багаторічна рослина, яка відноситься до сімейства Айстрових. Сухий екстракт, що використовується у харчовій промисловості, постачається з Китаю, Таїланду, Бразилії, Уругваю та інших країн.
Стевія має ряд особливостей і корисних властивостей:
- У листі накопичуються корисні речовини, які забезпечують солодкуватий смак.
- Концентрація солодощі в сотні разів сильніше, ніж глюкози.
- З екстракту виготовляють солодощі для діабетиків.
- В лікарській рослині присутня безліч корисних вітамінів і мікроелементів.
- У ньому є бета-каротин, рутин, пектин і флавоноїди.
- Стевія надає позитивну дію на травну систему, має протизапальну і протинабрякову дію.
- Покращує стан шкіри, ріст волосся і нігтів.
Шоколад без цукру зі стевією
Наш інтернет-магазин є постачальником в Україні, який здійснює регулярні поставки якісних товарів з Європи. В наших каталогах ви зможете знайти іспанський шоколад без цукру зі стевією виробників Торрас і Трапа. Асортимент багатий різними смаковими поєднаннями з унікальними інгредієнтами і високим вмістом какао-бобів. Крім того, більшість видів шоколаду не містять у своєму складі глютен, який багато лікарі рекомендують виключити з раціону людям, що мають непереносимість цього білка.