Шоколад Тоблерон – класика, що не вимагає поліпшень
Неповторний медово-горіховий смак і глибокий аромат какао, належать швейцарському Тоблерону, сьогодні легко впізнають шанувальники солодощів, навіть не дивлячись на обгортку. Важко переплутати ці вишукані нотки ніжною нуги та альпійського молока з іншими кондитерськими виробами. Не дивно, що унікальний рецепт, яким більше століття, продовжує захоплювати смаковими характеристиками досвідчених споживачів сучасної харчової промисловості, впроваджує безліч нововведень в технологічні процеси. Незмінні традиції шоколадної справи актуальні завжди.
Витоки створення шоколаду Тоблерон
В наші дні знаменитий швейцарський бренд є власністю американської корпорації Mondelēz International, а починалося зародження шоколадної легенди в місті Берн в далекому 1868 році, коли місцевий підприємець Жан Тоблер вирішив відкрити кондитерський магазин. На ранніх порах він реалізовував продукцію сторонніх виробників, а в 1899 році має намір облаштувати власне фабричне виробництво разом з синами.
Але вже через рік після запуску бізнесу батько сімейства залишив кермо правління синові Теодору. Той відмінно впорався із завданням, створивши абсолютно оригінальну різновид шоколаду за сприяння кузена Еміля Бауманна. Так, у 1908 році на магазинних прилавках з'явилися перші революційні батончики у формі збудованих в ряд трикутників, а в 1909-му солодка новинка була запатентована під маркою «Тоблерон».
Етапи розвитку виробництва шоколаду Тоблерон
Спочатку склад шоколадок мало чим відрізнявся від сучасних аналогів, головні інгредієнти залишилися ті ж – какао, цукор, молоко, мед і мигдаль. Вони увійшли в основу класичної рецептури, яку творці не особливо поспішали вдосконалювати.
Але без змін у нашому світі не домогтися успіху, тому на ринок, хоч і з великими проміжками, виходять свіжі пропозиції від Тоблерон:
- зразок з ромом – 1932 р.;
- гіркий шоколад – 1969 р.;
- білий шоколад – 1973 р.;
- примірник з родзинками і мигдальними горіхами – 2007 р.
Одна з останніх ідей, яка здивувала цікавим поєднанням, – шоколадно-молочну хрустке ласощі з додаванням солоного карамелізованого мигдалю, отримало тригранну блакитну упаковку. Якщо уважно придивитися, нескладно помітити на всіх брендових коробочках зображення не просто гори Маттерхорн, але і силуету ведмедя. Такий хід не випадковий – це свого роду данина коріння, адже Берн називають Ведмежим містом. Примітно, що на перших етикетках ніякої альпійської височини не було, її ілюстрація виникла лише в 1970 році.
Нині шоколад Тоблерон проводиться виключно в Швейцарії, хоча деякий час випускався в Хорватії та Англії, а продається в різних куточках планети і користується величезною популярністю і споживчим попитом.
Компанія «Almaz» – надійний союзник у поставках шоколаду Тоблерон
Пріоритет нашої фірми – догодити клієнту, забезпечивши кращим товаром з гарантією:
- високої якості, підтвердженого офіційними документами;
- демократичною ціни, обумовленої відсутністю посередницьких схем;
- потрібного обсягу, досягнутого регулярністю прямих транспортувань шоколадних продуктів зі Швейцарії.
Кваліфіковані фахівці інтернет-магазину alexalmaz.in.ua чемно вислухають побажання замовника, допоможуть зорієнтуватися в широкому асортименті торгових позицій, підберуть зручний спосіб доставки дрібних або великих оптових партій. Жителі р. Дніпра можуть не тільки скористатися послугами логістичних контор, але і самостійно забрати товар зі складу, розташованого за адресою: Донецьке шосе, 4-В.